Софийската опера впечатли Япония с "Турандот"

14.10.2015
1325
С пълна зала и 10-минутни аплодисменти за спектакъла на операта „Турандот" от Пучини започна турнето на Софийската опера в Япония.
Толкова дълги аплодисменти рядко могат да се чуят тук, каза развълнуван българинът Стенли Танака, който от 20 години живее и работи в Насушиобара и e в Токио специално за спектакъла.
 
 
В зала „Бунка Кайкан", в която месецът е започнал с концерт на Лондонския симфоничен оркестър, а предстоят гастроли на Варшавската камерна опера, Пражката национална опера и Чикагския симфоничен оркестър, нашият национален оперен театър има вече традиции и е много уважавано име. 
По тази причина и билетите за „Турандот" бяха свършили още преди месец и всички 2 303 места бяха заети с публика.
 
Още преди 15 години акад. Пламен Карталов довежда за първи път трупата на Софийската опера в Япония, отново с красивата постановка на „Турандот", а в главната роля пее великата Гена Димитрова. Затова сега беше двойно по-голямо предизвикателството пак да се защити престижа на театъра.
 
Роди се нова голяма Турандот, каза след спектакъла единият от големите японски спонсори за силната изява на Йорданка Дерилова в главната роля. 
Отново, както и в Германия преди седмици във вагнеровата тетралогия „Пръстенът на нибелунга", великолепно й партнираше тенорът Мартин Илиев като Калаф. 
Радостина Николаева, традиционно много ярка в италианския репертоар, тук беше най-възторжено аплодирана от публиката за трогателния образ на Лиу, който пресъздаде. Силни овациии имаше и за Светозар Рангелов в ролята на Тимур. 

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com