Защо професионализмът винаги ще си остане най-печелившата стратегия?

29.01.2016
872

Всеки ден влизаме в ролята на клиенти. И като такива имаме определени очаквания. Когато те бъдат оправдани или дори надминати, ние сме щастливи. Когато останат неоправдани, ние сме недоволни – в най-добрия случай.

Да бъдеш обслужван от професионалисти е чиста проба удоволствие.  Те работят със сърце и с грижа, освен за всичко останало, но и за емоционалния свят на клиента.

Те знаят, че той се нуждае от техния професионализъм.

Колкото по-голям е залога, толкова по-важен е професионализма!

Професионализмът не е запазена марка за определени професии

Дори да влезете в кварталния магазин, от човека зад щанда зависи в какво емоционално състояние ще излезете. Ако ви посрещнат с усмивка, ако ви обслужат любезно и компетентно, ако ви изпратят подобаващо, ще си тръгнете удовлетворени и по-щастливи. И обратното важи с пълна сила. Ако ви отвърнат с безразличие, ако ви обслужат с досада, ако ви изпратят с каменно лице, ще излезете недоволни.

 • Възможността

Постоянно работим с хора.

Всяка социална интеракция е възможност да дарим своя професионализъм и да допринесем за материалното и емоционалното благополучие на нашите клиенти. Едно е сигурно – професионализмът винаги ще е най-ценния актив, с който разполагаме.

 • Добрата новина

Професионализма е въпрос на личен избор.

Ти решаваш сам за себе си. Аз също. Този избор променя всичко.

От всеки един зависи дали ще се стреми да става все по-добър професионалист, или ще се задоволи да е посредствен и лесно заменим. Колкото повече хора осъзнават важността на професионализма, не само от икономическа и финансова гледна точка, а и от гледна точка на емоционалното благополучие, толкова повече ще процъфтяваме.

Имаме нужда от това.

Професионализмът е най-печелившата стратегия!

Струва си да се стремим да ставаме все по-добри експерти и професионалисти. Ето и няколко причини, които отговарят на въпроса “Защо по дяволите да го правим?”:

 • Повече усмихнати и доволни клиенти.
 • Повече лоялни клиенти и повторни продажби.

Спечелването на нов клиент е трудно и е свързано с разходи. При условие, че го задържите, те се превръщат в печеливша инвестиция.

 • Повече препоръки. Доволните клиенти споделят приблизително с 5-10 души от своя социален кръг. Това е най-ефективната и безплатна реклама, която ще ви спечели приходи, без допълнителни разходи.
 • Повече позитивни емоции и щастие. Винаги става въпрос за социално взаимодействие. Чрез работата си директно можем да осигурим приятно преживяване и да повишим нивото на щастието у клиента.

Щастливите клиенти са най-добрите клиенти.

 • Лично удовлетворение. Усещането, че си свършил работата си по възможно най-добрия начин е невероятно. Добрата работа те изпълва с чувство за значимост, полезност, щастие. Тези чувства ни мотивират да продължаваме в същия дух и да се представяме на все по-високо ниво. Двойна печалба.

Професионализмът е най-печелившата стратегия и е на разположение за всички желаещи. Да, трудно е. От друга страна си заслужава всеки грам усилие.

Как да бъдем незаменими професионалисти?

Вземете твърдо решение да се присъедините към гилдията на хората, които дават най-доброто от себе си и всеки ден работят за своето реноме, развитие и благополучието на клиентите, които им гласуват доверие. Останалото е чисто и просто действие и неотклонно следване на избраната посока.

Светът има нужда от професионалисти. За да се присъедините към този елит, всеки ден правете правилния избор. Използвайте най-печелившата стратегия и процъфтявайте.

6 въпроса, които незаменимите професионалисти често си задават:

 1. Професионалист ли съм в действителност?
 2. Как разбирам, че съм професионалист?
 3. Какво мога да направя, за да повиша нивото си?
 4. Какво реално правя, за да повишавам нивото си?
 5. Какво ще направя днес, за да стана една идея по-добър?
 6. Щастливи ли са моите клиенти?

Отговорите са индивидуални. Изборът също.

P.S. Изборът не е еднократен. Изборът е всекидневен.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com