Превърнаха покрив в градина.

25.11.2015
851

Обитателите на блок 119 в квартал „Чародейка” се радват на новата си придобивка и смятат да се събират вече на кафе на покрива, вместо в близкото заведение.

Идеята е на учителката по история и география в СОУ „Васил Левски” Петя Михайлова, която живее в този блок. Не й било трудно да убеди своите съкооператори да превърнат плоското неизползваемо пространство в градина, а и техният „зелен” покрив щял да е първият в Русе. Съседите кандидатствали с проект в конкурса „Направи си сам” на екологичното сдружение „За земята” и спечелили. Начинанието им било финансирано с 1000 евро.

Тъй като температурите през лятото в Русе са много високи и растителността на покрива нямало да оцелее, обитателите на панелния блок решили да оформят своята градинка едва когато жегите отминат. Съгласували действията си със специалисти от общината, поставили хидроизолационно покритие и тънък пласт почва и засадили цветята.
 
„Ако при напояването им се получи теч, аз ще съм първата пострадала, тъй като апартаментът ми е на последния етаж”, шегува се Михайлова. Тя се надява примерът им да бъде заразителен и повече панелни блокове в Русе да озеленят покривите си.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com