ОФИЦИАЛНО: NASA потвърди за наличието на течаща вода

29.09.2015
899

ОФИЦИАЛНО NASA потвърди за наличието на течаща вода, което означава, че на червената планета може би има условия за живот!

Луйендра Оя, който е автор на проучването, заедно с неговите колеги са използвали Mars Reconnaissance Orbiter на NASA, за да изследват странни тъмни ивици, които са се появявали на повърхността на Марс сезонно. През зимата те избледнявали и ставали по-широки през лятото. Това довело до предположенията, че може би става въпрос за някакъв източник на водни течения. Разбира се, течения звучи пресилено – ивиците са породени от оттичането на вода в комбинация с перхлорати (видове соли). Те помагат на водата да не замръзва дори и при температури от порядъка на -62 градуса по Целзий, каквито се наблюдават по време на марсианската зима. През лятото пък те достигат 21 градуса.

Сега, след като вече със сигурност знаем, че на Марс има течаща вода, вероятността за наличието на извънземен живот, и то съвсем близо до нас, се увеличава неимоверно. По време на събитието от NASA споменаха, че през 2020 година ще изпратят нов ровър на съседната ни планета, а има и други мисии, които сериозно да започнат да търсят още източници на вода и дори живот.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com