15 уникални дестинации в Южна Америка

17.12.2015
5578

Дори да прекарате целия си живот в пътувания, пак ще ви е трудно да видите всички туристически забележителности и то на всичките шест континента.

И все пак, ако харесвате Южна Америка и имате възможност да се потопите по-надълбоко в този красив и колоритен континент, добре е да имате ясен маршрут и да знаете къде точно да отидете и какво точно да видите.

Ще хвърлим светлина върху 15 топ дестинации в Южна Америка, които наистина си заслужават да бъдат видени и усетени. Някои от тях са класически туристически обекти, а други са само за ценители.

Вижте снимки на най-невероятните преживявания в Южна Америка На първо място, ако имате възможност да посетите Перу, прекарайте известно време в планините на границата на Куско в някоя местна ферма. Запознайте се с местните жители и пастири, а те пък ще ви запознаят с някои очарователни лами и алпаки (чифтокопитно животно, отглеждано във високите части на Андите).

Прекарайте една нощ в хотел Касапуебло в Уругвай.Първоначално той е бил построен като лятна къща и работилница на художник Карлос Паес Вияро в течение на зашеметяващите 36 години. Междувременно той е превърнат в музей, художествена галерия, кафене и хотел. Намира се в южния край на Уругвай, на изток от Монтевидео. От хотела има прекрасна панорамна гледка към Атлантическия океан и Рио де ла Плата.

Плавайте с Кану в сърцето на Амазонка - най-голямата тропическа гора в света. 

Разходете се до Антарктида, качвайки се на кораб за полярна експедиция. Ще бъдете заобиколени от тюлени, китове, пингвини и айсберги - уникално изживяване от вида "веднъж в живота".

През петнадесети век перуанските инки създават Мачу Пикчуи днес това сакрално място е една от най-горещите дестинации за туристите на този континент. Градът е разположен на планински хребет като е внимателно реставриран и днес посетителите могат да придобият идея какъв е бил животът на инките около 1450 година. 

Посетете карнавала в Рио де Жанейро. Рио е зашеметяващ крайбрежен град в Бразилия и си заслужава да го посетите по всяко време на годината, но на умно е да го направите по време на световно известния фестивал, който се провежда всяка година преди Великия пост и е наистина неповторимо преживяване. 

Круиз по езерото Титикака с тръстикова лодка. Езерото граничи с Перу и Боливия. Коренното население тук все още живее на изкуствени плаващи платформи.

Открийте дивия живот на Галапагос. Този остров е известен със своя голям брой ендемични видове. Намира се на вулканичен архипелаг до Еквадор в Тихия океан. Тук е работил еволюционния теоретик Чарлз Дарвин.

Дегустирайте вино в Мендоса. Аржентинската провинция е известна с вината си от световна класа. Намира се в подножието на Андите. Тук се произвежда вино от популярните сортове Малбек, Каберне Совиньон, Темпранийо и Шардоне. 

Запознайте се с птиците и пингвините в Фолкландските острови. Това е архипелаг в Южния Атлантическия океан и се води британска отвъдморска територия, известна със своите диви животни. На островите живеят пет вида пингвини.

Запознайте се с птиците и пингвините в Фолкландските острови. Това е архипелаг в Южния Атлантическия океан и се води британска отвъдморска територия, известна със своите диви животни. На островите живеят пет вида пингвини.

Изследвайте колумбийско кафе, което се счита за най-доброто в света. 

Изследвайте колумбийско кафе, което се счита за най-доброто в света. 

Разходете се "по вода" е Боливия в Салар де Уюни. През лятото водата на праисторическото езеро пресъхва, откривайки утаени пластове минерали, предимно соли, на места с дебелина 6 м. Тук не расте нищо, с изключение на редки кактуси. Минералният слой се простира до хоризонта и блести като огледало. В този период по дъното на Салар де Уюни може да се пътува с кола.

Пътешествайте до края на света в Аржентина. Най-южният град на света -  Ушуая в Аржентина често е наричан "El Mundo Fin Del" (Краят на света), благодарение на своето местоположение в самия край на Южна Америка.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com