11 трика за повече топлина в дома през зимата, без излишни разходи

25.01.2016
1828

Как да съхраним топлината и да намалим разходите за отопление на жилището си? Какво да правим ако квартирата ни приветства зимния студ като у дома си?

Това са 11 практични съвета, които ще ни позволят да прекараме зимния сезон на по-топло, уютно и комфортно, без да влагаме никакви излишни средства:

#1. Сутринта вдигнете щорите, дръпнете завесите

#2. Плътно затворете прозорците, особено вечер

Когато слънцето залязва, прозорците са основния източник на загуба на топлина. Затваряйте ги през нощта с плътни щори или дори със стари одеяла.

#3. Премахнете всички пукнатини в прозорците и вратите

В строителните магазини има достатъчно монтажна пяна, специални гелове и уплътнителни ленти, с помощта, на които можете да премахнете всички пропускащи студен въздух пукнатини в прозорците и това буквално за 10-15 минути.

#4. Залепете на стъклата bubble фолио

Този трик напълно възможно може да понижи загубата на топлина до 50%. Пробвайте и се убедете :)

#5. Повече постелки и килими на земята

Полезно за тези от вас, които живеят на първия етаж. Разликата се усеща веднага!

#6. Топло-отразител за парно

От алуминиево фолио и парче картон направете простичък отразител и го поставете зад парното. Така ще отоплявате повече дома си, отколкото улицата.

#7. Ако имате програмируем термостат, използвайте го

Често програмирането на системата за отопление или климатика е по-сложно, отколкото управлението на космически кораб. Затова и рядко го използваме.

Но ако го направим, настройвайки го на по-ниски температури през нощта и по време на работа, ще можем да спестим до 15% от сумата, която ще заплатим за отопление.

#8. Затворете комина

Ако разполагате с рядко използвана камина или печка на дърва и разчитате най-вече на ток, добре би било да затворите комина. За целта затворете изхода за горещ въздух на камината с помощта на специален надуваем найлонов пакет.

#9. Изолирайте бойлера ако е в мазето

Завийте външният бойлер със стари якета и одеяла, за което ще ви трябва не повече от половин час. Това ще ви спести от 5 до 10 % ток за стоплянето на вода.

#10. Направете си компактен нагревател със свещ

С помощта на две глинени саксии от цветя и разбира се свещи в качеството си на източник на топлина, може да си направите компактен и икономичен нагревател. Той ще вдигне температурата в неголяма стая на практика без никакви разходи.

#11. Облечете се добре!

Нелепо е да се разхождате у дома по тениска и шорти през зимата и да се оплаквате от ниските температури. Затова стоплете не само жилището си, но и себе си. Ако пък имате затруднения с почистването и поддръжката на вашата градина, нуждаете се от професионален домоуправител ? Свържете се с КОС България и ние ще ви осигурим всичко това напълно професионално и на супер цени!

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com