Чиста вода в домашни условия

13.01.2019
154

  В днешно време почти всички домакинства, особено в големите градове, а и не само, имат проблем с качеството на питейната вода. Голям брой от хората предпочитат да се запасят с минерална вода от магазина или да отидат до близкия до тях минерален извор. Водата, идваща от канализацията може да е констатирана годна за пиене, но в по-голямата част от случаите съдържа различни микрочастици и химикали. Понякога можем да усетим, че вкусът й не е съвсем добър, а дори цветът й може да бъде друг.
 Хората все по-често започват да обръщат внимание на здравето си и търсят решение на този проблем. Добро решение за това е използването на филтър за вода. Неговото монтиране към водната инсталация не е трудно и скъпо, а резултатът е доста добър.
 Но преди да монтирате филтър за пречистване на водата е добре да разберете от какво естество е замърсяването на водата при Вас, за да можете да подберете правилния вид филтър.
 Има няколко основни вида филтри, в зависимост от вида проблем, който имате с питейната вода във вашия дом.
 Първият вид филтри са тези с активен въглен. Най-добре е те да се използват когато водата достига до Вас от подземни източници и е наситена с повече хлор и сероводород. Активният въглен подобрява вкуса и мириса на водата, а ако използвате също и кана за вода с филтър, ефектът ще е двоен.
 Другият основен тип замърсяване е свързан с твърдостта на водата. Това са случаите, в които има стойности на калций и магнезий, многократно надвишаващи допустимите норми. Те са основната причина за отлагането на котлен камък по домакинските уреди. Когато е налице този проблем е добре да се използват омекотителни филтри. Те правят водата по "мека", отнемайки лошите съставки и могат осезаемо да подобрят качеството й.
 Независимо от това колко и акк е замърсена водата, достигаща до Вас, не се колебайте да използвате системите за филтриране на вода.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com