ЧЕЗ подаде сигнал в МВР за кражба на медни елементи от редица трафопостове

08.05.2018
279

Компанията извърши извънреден обход в микрорайони шест и седем на столичния квартал Люлин през почините дни, след регистрирани нерегламентирани прекъсвания на електрозахранването. При обхода в 27 трафопоста бе установена липсата на медни елементи, част от съоръженията. Проверката ще продължи и в останалите микрорайони.

Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България, съобщи:
„Мрежата, която захранва район Люлин в София е кабелна, подземна и изцяло обновена. Това не предполага чести смущения на електрозахранването без външна намеса. Ето защо, когато регистрирахме прекъсвания на електрозахранването, направихме сериозни анализи. След като не открихме причина за тях, стартирахме извънреден обход на съоръженията. Само през почините дни открихме  27 обрани трафопоста. Очевидно не става въпрос за единични случаи, а за престъпна група, която само за дни е проникнала в много наши съоръжения

 Компанията отправи апел към институциите да помогнат за защитата на обществото, за по-строг контрол чрез законодателни мерки и по-голяма обществена нетърпимост към този вид престъпления.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com