Уникален замък в България печели поредна престижна награда

03.07.2016
1340

Замъкът в Равадиново „Влюбен във вятъра“ спечели наградата в категорията за „Отдих, пътувания и туризъм“ на престижния международен конкурс „A’ Design Award“ 2016 г. Замъкът, който е творение на Георги Тумпалов, бе отличен със златен и сребърен медал в категорията „Туристическа атракция“.

Изпълнението на проекта започва през 1996 г. близо до село Равадиново, община Созопол и той дори още не е приключил, като предстои да бъдат реализирани още много идеи. Основният материал, използван в строителството, е мраморен варовик. За строителството на замъка са използвани над 20 000 тона камъни. Замъкът е във формата на кръст и най-вероятно е най-голямата сграда с подобна форма в света с размери 75 м на 32 м и височина 29 м. Изкуственото езеро до замъка е с дълбочина 5 метра. В парка около него растат над 3000 различни видове цветя и дървета.

 

Сградата отвън е украсена с орнаменти от месинг, които ни препращат в легендарните рицарски времена. Те висят по каменните стени, обвити в задната част на замъка с гъст бръшлян. Кулите са украсени с мед и месинг.

Навсякъде из градината има статуи, огромни дървени фенери с красива дърворезба, каменни птици и русалки. След като веднъж влезе в имението през голяма каменна порта, посетителят поема към уникалния дворец. Следва красива арка, копие на Адриановата в Истанбул. Зад нея се озоваваш в приказна градина с езеро, в което плуват двойка бели и четири черни лебеда, които привнасят неповторима атмосфера към аристократичната обстановка.

Собственикът иска цяла България да знае, че всеки може да дойде тук по всяко време и да види замъка. „Направих го в България, защото сме родени тук и тук ще умрем , а той ще остане…”

 

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com