Тапетите се връщат на мода

07.06.2016
1629

   Всички помним как преди няколко десетилетия тапетите бяха основният избор на българите, когато станеше време за освежаване на дома им. След това навлязоха по-модерни варианти като различни латекси, мазилки и др. В последно време обаче тапетите отново се връщат на мода. И има защо. Когато става дума за стенна облицовка, тапетите дават най-голям избор и свобода по отношение на десени, декори, щампи и шарки. Никое друго покритие не може да достигне нивото на атрактивност, което предлагат тапетите. Големият избор на пазара дава възможност желаещите да направят промяна в дома си да постигнат какъвто пожелаят ефект по отношение на стаите - модерен, класически, романтичен, динамичен, ефирен, стилен, агресивен, бунтарски и др.

   Тапетите имат уникалното свойство, както да затварят и потискат пространството, така и да го отварят, разширяват и осветляват. Така малкото помещение може да се превърне в голямо, а светлата стая - в затъмнен и интимен кът или обратното. Особен ефект се получава, когато се комбинират тапети с различни декори десени или пък се направи съчетание между тапети и латекс.

   В случай, че сте избрали тапети за освежаване на дома си, има няколко неща, които е препоръчително да направите. Първо, хубаво е да подберете цветовете според това какво усещане искате да създадете в стаята. Трябва да се съобразите и с мебелите и цялостната концепция на обзавеждането. След това е нужно да вземете правилните размери, по което да изчислите колко ролки тапети ще са ви нужни. За всеки случай, вземете една ролка в повече. След като решите кои тапети ви харесват, информирайте се от какво са изработени, какви са характеристиките им и нужно ли е специално лепило.

   Като цяло, лепенето на тапети не е сложно, но ако не искате да рискувате, доверете се на професионалисти. Само имайте предвид, че тапети, чиито десени не са затворени и завършени в рамките на самия тапет, трябва да се напасват на стената, което е по-трудоемко. При избора на тапети трябва да веземете под внимание няколко неща. Основата, от която е направен тапетът, е от изключително значение, защото определя начина на залепването му, както и лепилото, което трябва да се използва. Основата може да бъде флиз - нетъкан текстил - от нетъкани пресовани синтетични влакна, който позволява по-лесно залепване и отстраняване на тапетите, или хартия, която е традиционната основа за повечето тапети. Покритието на тапетите също е важно. Най-често срещаното покритие е винилът. Той дава допълнителна издръжливост, а основно негово преимущество е, че позволява почистването на тапетите. За сравнение, хартиените тапети не могат да бъдат почиствани.

   Повече информация за различните видове тапети, може да намерите тук.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com