Тази седмица стартира "София Филм Фест"

05.03.2019
341

Официално старт на 23-ия „София Филм Фест” е 7 март в Зала 1 на НДК с премиерата на най-новата документална творба на Андрей Паунов "Да ходиш по вода". Церемонията по награждаването ще е на 16-ти март. Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до 28 март. Специална програма в Дома на киното, свързана с ретроспективи и други събития, ще подготви публиката с очакване за фестивала от 27 февруари. Ще бъдат представени повече от 150 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 20 късометражни филма.

Два български филма влизат в Международната конкурсна програма на фестивала. Това са "Прасето" на Драгомир Шолев и "Снимка с Юки" на Лъчезар Аврамов. Режисьорите представиха филмите си на пресконференция по повод събитието, като стана ясно, че двата проекта са напълно различни един от друг.

„София Филм Фест” се организира от "Арт Фест" под патронажа на Столична община и е част от Календара на културните събития на София за 2019 година. Наградата на София на Столична община за своя принос към изкуството на киното и музиката ще вземе Кирил Маричков, обичан от много поколения рок музикант. В негова чест ще бъде показан филмът „Щурците – 20 години по-късно” (1988).

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com