Питейната вода в София е с отлично качество

11.08.2019
282

От „Софийска вода”, част от Веолия, обявиха, че появилите се твърдения относно качеството на питейната вода в София са неверни. От дружеството заявиха, че водата, която се доставя до жилищата на столичани, е напълно безвредна и с отлично качество.

Водният оператор твърди, че източникът на невярната информация е компания, загубила конкурс на “Софийска вода”. За да изчистят името си от дружеството са провели ДЖАР тест в условия, симулиращи в максимална степен условията на филтрация през пясъчните филтри в ПСПВ „Бистрица“. 

„Бих искал категорично да заявя, че питейната вода е с гарантирано качество, с отлични характеристики и няма никакъв риск за здравето на хората. Неслучайно специалистите дори препоръчват нашата вода за ежедневна употреба от малки деца. До компетентните институции постъпиха жалби от фирмата, загубила търга. Институциите са направили проверки, дали са становище в наша полза, но считаме за недопустимо и безотговорно в търговските спорове да се използва невярна и подвеждаща информация и да се спекулира със страховете на хората. Но за да не се създава напрежение в обществото  и по искане на кмета на Столична община взехме решение да изпратим още днес допълнители проби в независима акредитирана лаборатория SGS. За нас сигурността за здравето на хората е на първо място.“, коментира Васил Тренев, изпълнителен директор на „Софийска вода“..

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com