Обновяват тротоарите и ремонтират уличното осветление в кв. "Горна баня"

07.04.2019
430

Вече се извършва цялостна подмяна на тротоарните настилки и бордюрите в кв. „Горна баня”, район Овча купел. Предвидени са ремонтни дейности на уличното осветление и засаждане на нови дървета. Проектът е на стойност над 75 000 лв.

Реконструкцията обхваща северния и южния тротоар на ул. "Каменица", в отсечката от ул. "Перуника" до ул. "Дон", както и западния и източния тротоар на площада при Минералната баня.

Тротоарните плочи са избрани след консултация с Инициативен комитет от жители на Горна баня. До момента площта на подменената настилка е 1090 кв.м. Зам.-кметът на София Дончо Барбалов и кмета на район Овча купел Христина Семерджиева направиха проверка на обекта, на  която присъстваха и представители на Инициативния комитет.

През тази година са предвидени общо 38 млн. лв. от бюджета на Столичната община за ремонт на тротоари и улици в столицата. Средствата се разпределят в зависимост от направените заявки на районните кметове. Вече се работи и по тротоарните настилки на бул.”Васил Левски”, бул.”Патриарх Евтимий”, както и в районите „Витоша”, „Студентски” и др.

Ще продължи обновяването на 94 000 кв. м тротоари в районите на Втория градски ринг като „Средец”, „Триадица”, „Красно село”. Към момента се извършват ремонтни дейности на около 10 000 кв.м тротоарни настилки. Тези дейности се финансира с 9,2 млн. лв., отпуснати от СУСОПФ.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com