Новата гора на София

04.11.2018
497

„Новата гора на София” е инициатива, която има за цел да трансформира пустеещите общински земи в гора и да изгради естествен зелен филтър в близост до столицата благодарение, на който ще се подобри качеството на атмосферния въздух. В рамките на кампанията е предвидено засаждането на над 120 000 нови дървета.

Мащабната залесителска инициатива стартира на 20.10.2018 и ще продължи всеки уикенд до 25.11.2018. За нейния успех общината разчита изцяло на доброволци, а от своя страна предоставя фиданките,  уредите за засаждане и ръкавици.

Вече има засадени над 20 000 фиданки. "Новата гора на София" се намира в кв. „Суходол“, в близост до рекултивираното депо за битови отпадъци, и ще заема площ от 225 дка.

"Новата гора на София ще трансформира общински пустеещи земи в гора от липа и акация, обособявайки нов зелен филтър в близост до града. За да се случи това обаче, бихме искали да се обърнем с покана за участие в самото засаждане към всички софиянци и гости на града, както към отделните хора и семейства, така и към представителите на бизнеса и институциите, с призив да се организират и да дойдат заедно да посадят дървета в гората", заяви зам.-кметът по екологията на Столичната община Йоана Христова.

Столична община разкрива извънредна автобусна линия в подкрепа на инициативата. Автобусите са с номер 56A. Началната спирка на линията е метростанция „Вардар“, а интервала през, който ще се движат автобусите е от час и половина. Линията ще бъде обслужвана от 9 до 16 часа.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com