Мисия "Пролетно почистване"

14.05.2019
181

Ето, че след дългата зима идва моментът, в който трябва да се захванем с пролетното почистване. То никога не е било толкова лесна и бърза задача, но винаги съществуват някои методи и трикове, които могат да Ви спестят по малко усилие и време. Няма да е лошо да ги пробвате и Вие.

Планирайте процедурата предварително. Замислете се в каква последователност би било да започнете всичко. Най- добре се захванете с най трудните за почистване помещения – баня и кухня. Ако ги оставите последни, вероятността да имате сили за тях е по-малка и крайният резултат може би няма да е много задоволителен за Вас.
Не чистете хаотично. Не се прехвърляйте от едно място или помещение на друго, преди да сте го довършили до край, за да не пропуснете важни места. Препоръчваме Ви да започнете отгоре надолу – първо с шкафовете, секциите, после меката мебел и накрая пода. Може да пренаредите нещата по етажерките. Изхвърлете безпотребните неща, които сте забравили в шкафовете – стари и неизползваеми вещи, от които семейството няма нужда и ги подредете наново, за да няма безпорядък. Дори може да се разделите с някои дрехи, които са вече ненужни, а само заемат място. Все пак идва нов сезон, а бихте искали да освежите и подновите гардероба си.

Разбира се, преди всичко да започне, е добре да се „въоръжите” с необходимите „бойни”  средства.  Добре е всички нужни уреди и препарати да са на едно  място около Вас, за да не се налага да ходите от стая и да се чудите къде сте ги оставили. Така само губите време. Може всички четки, ръкавици, кърпи и приставки за прахосмукачка да сложите в една кутия или кофа, която да държите до Вас, за да са ви винаги под ръка.

Не забравяйте, че има и изпитани хитрини, които наистина могат да Ви бъдат полезни. Ето някои от тях:

1. Добавете 4 супени лъжици сода на 1л. вода и получавате идеален препарат, а в допълнение и с 2 супени лъжици оцет ще премахнете лошата миризма от хладилника.

2. Пастата за зъби премахва изненадващо добре надрасканите с молив дървени шкафове и маси, както и мръсотията по хромираните повърхности.

3. Може да премахнете неприятните миризми от кофата за боклук, ако сложите малко намокрени лимонови кори в нея, а ако сложите малко сода за хляб в кецовете и ботите, ще премахнете задушливата миризма в шкафа за обувки.

4. И най-важното нещо накрая. След като приключите всичката офанзива с пролетното почистване, отделете време да си отпочинете добре, за да може после да се насладите на чистия и уютен дом. До следващия тур. 

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com