Как да предпазим дома си от крадци по празниците

24.12.2019
324

Някои от нас ще прекарат коледните и новогодишни празници вкъщи, докато други ще предприемат пътуване. Затова е добре да обърнете внимание на някои основни неща, ако ще сте далеч от дома по време на празниците, когато традиционно униформените отчитат голям процент на кражбите. Ето и някои от мерките, които може предварително да вземете, за да предпазите дома си.

Не отваряйте на непознати и не ги пускайте вкъщи. Умелите измамници доста успешно се представят за данъчни доброволци, телефонни техници, данъчни инспектори или инкасатори.  Дори се представят за доброволци, които събират помощи, което много често заблуждава хората, особено около празниците. Основната цел на крадците е да проучат жилището Ви предварително и по възможно най-добрият начин.

А ако сте решили по празниците да предприемете пътуване, то със сигурност би било добре да ограничите броят на хората, които ще знаят за това. Кажете само на най-близките си. Често крадците разпитват и съседите за набелязания дом, а както знаем, винаги има по някой съсед, който знае всичко за хората от входа и веднага ще даде информация без да се замисли.

Ако пътуването Ви ще бъде кратко, то може да оставите осветлението в къщи пуснато и в никакъв случай не оставяйте ключове от жилището на места около дома си. Както вече споменахме, недоброжелателите следят и проучват всички варианти предварително.

В случай, че ще отсъствате за по-дълго време, то би било добре да помолите някой близък или роднина да посещава дома Ви докато Ви няма. Най-разумно е да не оставяте никакви пари и ценни вещи в жилището. Предварително проверете добре дали са затворени всички врати и прозорци, дори тези на мазето или гаража. Ако имате охранителна система, то не забравяйте да я активирате. В случай че нямате такава, би било добре да проучите вариантите, тъй като тя ще Ви даде допълнителна сигурност и ще намали риска значително, понеже крадците най-често набелязват неохранявани къщи или апартаменти. Модерните технологии дори позволяват да следите дома си от разстояние по всяко време. 

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com