Какво е важно да се направи, ако в блока ни има случай на COVID-19

28.03.2020
446

Зареди ситуацията с коронавирусът изникват много въпроси за това какви мерки трябва да предприемат съкооператорите, ако в блока, в който живеят, има доказан случай на COVID-19.

Според професионалисти в сферата, поради въведеното извънредно положение са необходими и промени в Закона за управление на етажната собственост. Те трябва да гарантират, че има регистрация на всеки, живеещ във входа. Също така, домоуправителят трябва да бъде незабавно уведомен, ако има регистриран доказан случай на заболели от коронавирус и кои са живущите, на които е наложена карантина.

Според ЗУЕС, във всеки вход трябва да има избран домоуправител, но за жалост това не винаги е факт, а няма предвидени глоби за това. Необходимо е домоуправителят, управителният съвет и ревизионната комисия да бъдат регистрирани в районната администрация и да има комуникация между тях и кметовете на райони.

По-добрата организация на етажната собственост ще доведе до по-ефективно изпълнение на важните предписания и мерки, свързани с борбата с COVID-19.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com