Казино в блока само със съгласието на всички собственици

09.02.2020
487

Предложенията за законовата поправка са внесени за разглеждане и предвиждат забрана за организирането на хазартни игри в жилищни сгради с режим на етажна собственост без нотариално заверено писмено съгласие на всички собственици на самостоятелни обекти в тях. Доводите са, че ротативките са забранени до училищата, значи трябва да бъдат и до домовете на децата.

Сред мотивите на внесените предложения за законовите промени са наличието на противоречи съдебни практики относно това как се разкриват обекти, в които се организира хазарт, в жилищните кооперации.

В някои съдебните решения се приема, че за израза "съсобствени обекти” трябва да се приема определението в Закона за устройство на територията и става въпрос за сгради с режим на етажна собственост, тоест необходимо е съгласието на всички собственици на жилища в даден блок. Други съдебни състави обаче приемат, че в даден обект в жилищна сграда може да се организират хазартни игри само със съгласието на неговия собственик, стига да не се използват общи части от сградата.

За да бъде избегнато такова противоречиво прилагане на закона, внесените предложения за промени предлагат да бъде записано, че е нужно съгласието на всички собственици на имоти в дадена жилищна сграда.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com