Интересни идеи за Вашата тераса

18.07.2019
2256

Всеки чака с нетърпение пролетта, когато земята се раззеленява и слънцето приятно огрява всичко наоколо. А след като приключите с пролетното почистване, вече можете спокойно да помислите и за декорацията на Вашия балкон. Това ще предаде допълнителен чар и ще допринесе още повече за уюта и комфорта на Вашия дом.

Какво по-хубаво от това да изпиете сутрешното си кафе на компактна маса, заобиколени от саксии с прекрасни разцъфващи пролетни цветя. Има много хитри начини, с които да разгърнете пространството на Вашата тераса и то по изключително лесен начин. Ето някои съвета, които могат да Ви бъдат полезни и с които балконът Ви може да добие изцяло нов облик.

1. Сгъваема балконска маса

Едно от най-практичните решения е сгъваемата балконска маса. Тя няма да заеме ценно място от Вашата тераса, а в същото време може да Ви осигури достатъчно място, където да сложите няколко чаши кафе и чинии за десерт. В зависимост от дизайна, може да я закрепите на парапета или да я долепите до стената.

 

2. Саксии на парапета

Ако нямате достатъчно широк перваз, все пак има различни начини да сложите саксии на него. Единият е да окачите стойка за саксии на перваза и да ги наредите там. Но често металните стойки, които са по-издръжливи, с времето ръждясват. Затова може да изберете саксии, специално пригодени да се слагат директно на заоблената част на перваза.

3. Сгъваема лейка

Не подценявайте дизайнерката мисъл. Вече има всякакви варианти на компактни уреди, които няма да заемат много място, а в същото време имат все така полезната функционалност. Пример за това са сгъваемите лейки, които биха били идеален вариант за тези, които имат много малка тераса и ограничено място, където да складират нужните пособия.

 

4. Компактно барбекю

А замисляли ли сте се, че както може да закачите саксиите на перваза, по същия начин може да поставите и едно компактно барбекю. Това е идеален вариант, при който ще оставите мястото върху масичката или шкафа свободно, за да сложите там другите пособия, необходими за приготвянето на храната. Така си осигурявате допълнително удобство и ще се насладите на кулинарните си умения.

 

5. Простор за парапет

На същия принцип може да закрепите и малък простор. Той може да е подвижен, така че винаги да го преместите, ако не Ви е нужен. Често се налага да сложите една или две мокри хавлии навън, а и ще си спестите разгъването  и преместването на цял един домашен простор от спалнята до балкона само за две кърпи.

 

6. Хамак на балкона

Тези от Вас, които разполагат с по-голяма тераса, могат да си направят не само кът за сядане, но и за дрямка. Опънете хамак, като го закрепите между съседните стени по диагонал и се наслаждавайте на гледката през терасата в хубавите слънчеви дни.

 

7. Стойка за свещ

Винаги може да намерите малки и практични стойки, на които може да си оставяте чашата с питието или да закачите свещи. Така те ще са здраво прикрепени, а Вие няма да се притеснявате, че ще ги бутнете от парапета. Превърнете терасата си в прекрасно романтично място и се полюбувайте на вечерната прохлада в компанията на любимите си хора.

 

8. Поставка за саксии и практична подложка

Ако искате да имате пространство, където да можете да поставите своята книга или чаша и в същото време да се любувате на прекрасния аромат на пролетните си цветя, то тази поставка е идеален вариант за Вас. Можете да я поставите на място, където няма да Ви пречи и в същото време няма да се чудите къде може да сложите новите саксии с цветя.

 

9. Фенери и лампички

Романтичните вечери на балкона също са Ви гарантирани. Гирлянди от малки лампички, свещници или фенери са елементите, които могат да създадат вълшебна атмосфера.

 

10. Пейка за тераса

Страхотно допълнение към терасата е и балконската пейка, за която ще са Ви необходими стар шкаф и няколко възглавници. Така ще си спретнете кът за отдих, а и ще може да съхраните някои потребни вещи.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com