Земеделие в столична детска градина

13.07.2019
332

В двора на столичната детска градина „Любопитко”, намираща се в кв.”Хиподрума”, район „Красно село”, е създадена истинска зеленчукова градина. На площ от приблизително 40 квадратни метра се простират лехи с домати, тиквички, магданоз, копър и още най-различни зеленчуци и подправки.

Децата от градината имат възможността сами да засаждат и да се грижат за растенията, проследявайки нагледно процеса им на развитие. В лятното училище любознателните малчугани показаха труда си пред кмета на София Йорданка Фандъкова, която посети детското заведение.

ДГ 134 „Любопитко” разполага с шест нови детски площадки и е разширена с две нови групи. Базата на градината изпълнява всички мерки за повишаване на енергийната ефективност. Развитото в институцията детско градско земеделие спомага за обучението на децата, давайки им първите уроци за природата.

Подобни проекти за развитие на градско и био земеделие са разработени в над 20 детски заведения в столицата. Сред тях са 26 ДГ, 59 ДГ, 117 ДГ, 123 ДГ, 161 ДГ и др.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com