Зелените площи през декември

25.11.2018
420

Тревни площи
Почистването на сухите листа от тревните площи, през това време от годината е много важно, защото ако останат под снега през зимните месеци те няма да пропускат въздух и тревата може да се задуши и загине.

Цветна градина
За да се радвате на красиви цветя през пролетта е важно да обгрижвате правилно посадъчния материал. Грижете се за луковиците съхранявайки ги на сухо място при температура 5-10 градуса.

Храсти и дървета
Пропусналите резитбата през октомври и ноември могат  да използват топлите дни през декември. Ако температурата на въздуха и почвата е над 5 градуса може да засадите декоративни храсти и дръвчета. Засаждането им по това време на годината е за предпочитане пред пролетното. През зимните месеци времето е много неблагоприятно, изпълнено със силен снеговалеж и вятър. Може да предпазите клоните на храстите от счупране като ги превържете с тънка тел, така че клоните им да бъдат разположени почти вертикално.

Стайни растения
През декември поливайте стайните растения умерено, а тези, които са в покой – много по-рядко. Поливайте толкова, колкото почвата да не остане прекалено суха. Листата на цветята трябва да се почистват редовно от прахта. Тези с гладки листа се забърсват с влажна кърпа, а от тези с мъхести листа – с помощта на мека четка.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com