Електробуси с най-високия екостандарт се движат в столицата

12.12.2018
502

От днес, 12 декември, столичани могат да се похвалят с 20 нови електробуса с най-високия екостандарт ЕВРО 6. Те са пуснати по редовните линии на градския транспорт № 309 и № 9. До края на 2019г. се предвижда пускането на 142 автобуса на природен газ. Предстои и сключване на договор за доставка на 15 нови електробуси за „Столичен електротранспорт“. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова при представянето на новите електробуси.

През следващата година се предвиждат редица мерки свързани с подобряване на качеството на въздуха в София, новите електробуси са само част от тях. До момента са подменени 60% от автобусите в градската мрежа, а догодина процентът им трябва да нарасне на 90%.

Електробусите са с вградени батерии с капацитет 324 kWh и 320 км пробег с едно зареждане, климатизирани са и разполагат с USB-гнезда за зареждане на мобилни устройства, предстои да бъде осигурен и wi-fi. Новите превозни средства са обособени за трудно подвижни хора, майки с колички и инвалиди.

Общината е подготвила конкурс за изграждане на 50 зарядни станции в различни точки на града. По този начин се надява да стимулира използването на електрически автомобили.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com