Дотук със знамето на конфедерацията по държавните сгради в Юга?

23.06.2015
1143

Ник Хейли - губернаторът на Южна Каролина призова на пресконференция знамето на конфедерацията, печално известно и най-вече свързвано с робовладелческите години в САЩ от 19 век, да престане да се използва по държавни сгради и учреждения в Юга.

Причината за позицията на Хейли, който е републиканец, по всяка вероятност се дължи на призивите и настроенията в публичното пространство най-вече в Северна Америка след кървавата история в Чарлстън от миналата седмица, когато 9 души намериха смъртта си в църква на афроамериканското общество в града.

От Walmart - една от най-големите вериги супермаркети в страната обявиха, че ще преустановят продажбата в магазините и сайтовете си на всички продукти, стоки и артикули, на които има изображение на знамето. Подобно намерение са изразили и от компанията Sears.

В популярното радиопредаване на комика Марк Марон президентът на САЩ Барак Обама отбеляза, че макар и отношенията към расата да са се подобрили откакто се е родил в семейството на бяла майка и чернокож баща, робовладелското наследство "хвърля дълга сянка и продължава да е част от нашата ДНК, която се предава".

Източник: dnes.dir.bg

Снимка: www.google.com

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com