Грижи за градината

24.05.2019
216

Сега е месеца, в който започва активното раззеленяване на дърветата и тревните площи. Добре е да започнете поддръжката на тревните площи, цветните градини, дръвчетата, храстите, както и зеленчуковите и плодни градини. Ранното и навременно приготовление на основните дейности ще Ви гарантира добри резултати, а Вие ще се радвате на красотата на Вашия двор през лятото.

По това време на годината тревните площи започват да растат много бързо, затова е хубаво да ги косите редовно. Най-добре би било, ако имате възможност да правите това всяка седмица или поне през една. Също така е хубаво да използвате момента преди дъждовните дни и да наторите площите, тъй като дъждът улеснява тяхното усвояване. А ако пък времето е сухо ще се наложи да поливате допълнително. Не забравяйте да проверите дали напоителните Ви системи са в изправност, за да не се стига до прекомерно напояване, което да навреди на тревните площи. Ако сте пропуснали в началото на месеца да положите тревни смеси, може да го направите сега. Необходимото време, нужно за покълвана на тревата, е между една и три седмици, в зависимост от това дали времето е по-влажно или сухо.

Този период е подходящ и за засаждане на нови цветя, а зюмбюлите, нарцисите или минзухарите започват да цъфтят. Хубаво е да се отстраняват старите и изсъхнали растения, а на прецъфтелите може да запазите луковиците на хладно и сухо място. Сега е моментът и да подрежете храстите и да оформите живия плет. А за розите е добре да знаете, че може да ги предпазите от болести, като засадите лавандула около тях. А в допълнение с подходящ тор те ще цъфнат обилно и ще се радвате на красотата им.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com