Градината през април

15.04.2018
303

   През април растенията в нашия дом и двор засилват растежа си. Основните грижи, които трябва да полагаме за тях  през този топъл месец са: обработка на почвата, поливане, торене, засаждане, косене, резитба.

Стайни и балконски растения
   След студените месеци цветята се нуждаят от освежаване. За целта трябва да отстраните изсъхналите листа и да напръскате с пулвенизатор или обтриете с мокра кърпа останалите. Със затопляне на времето трябва да увеличите и поливането, а някой цветя трябва да бъдат и торени.

Цветята в градината
   През април трябва да започнете изнасянето на прибраните цветя като здравец, мушкато, фуксия и т.н. Може да засадите поетапно лукувици на гладиола. По този начин те ще цъфтят поетапно и ще може да се насладите на цветовете им по-дълго време. Разсадете многогодишните цветя и подгответе почвата преди да засадите едногодишните (кученце, невен, далия, латинка).

Тревни площи
   Ако още не сте окосили тревния си килим, то трябва да го направите сега и да се подготвите за по-редовното му поддържане. Почвата трябва да се аерира и подхрани, за да бъдат по-свежи и здрави тревните ви площи, а на опустелите места може да засадите нови семена трева.

Храсти и дървета
   Вечнозелените видове във вашия двор трябва да се подрежат, а широколистните и иглолистните трябва да подхраните с тор, богата на азот. За рододендрона използвайте тор за цъфтящи растения. Месеца е подходящ за засаждане на нови дръвчета.

Плодова градина
   Ако през март не сте засадили малини и къпини, може да го направите сега. Ягодите трябва да бъдат открити и да се поливат по-често. Резитбата на овошните дръвчета и лозите не трябва да се отлага повече. Месеца е подходящ и за засаждане на нови плодни дръвчета.

Зеленчукова градина
   През април се засажда разсадът от домати, пипер, патладжан. Това обаче трябва да стане когато температурата на почвата достигне 12 градуса. След 20 април може да засадите тиквички и краставици. В края на месеца може да засадите още грах, карфиол, зеле.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com