Администрацията на Столична община без лични и служебни автомобили

13.11.2018
599

Административните служители на Столична община няма да използват личните и служебните си автомобили в Деня за по-чист въздух, който ще се проведе на 16 ноември 2018г. Очаква се към тях да се присъединят и служителите на министерствата, Народното събрание и Министерския съвет. Столичния кмет - Йорданка Фандъкова е разпратила лично покани за включване в инициативата до всички администрации.

„Каним всички граждани, институции, ученици, бизнеси, да се включат в този Ден за по-чист въздух чрез отказ от личните и служебните си автомобили или чрез други, избрани от тях инициативи. Целта е всички заедно да покажем, че участието на всеки един от нас в преодоляване на този характерен за зимния период проблем, е много важно. Нито една мярка и нито една инициатива сама не може да се справи с предизвикателството „по-чист въздух“. Всички заедно – и институции, и граждани – можем“ заяви Йорданка Фандъкова.

В Деня за по-чист въздух ще се включат над 100 детски градини и училища. Те ще бъдат солидарни към каузата посредством различни инициативи, писане на есета, информационни инсталации, тематичен „Час на класа“, засаждане на дръвчета и цветя. Инициативата ще подкрепят и много частни компании, сред които комуникационни оператори, бензиностанции, банки и фирми от IT сектора.

Деня за по-чист въздух ще се провежда с подкрепата на посолството на Великобритания в България. Идеята за отбелязването му идва именно от Великобритания, където този ден се отбелязва всяка година в различни градове.

Свържете се с нас за безплатна презентация и оферта!

Национален телефон 0700 11 258

e-mail: office@kosbulgaria.com